ברפואת שיניים, מקרי רשלנות רפואית נפוצים במיוחד. מה נחשב כרשלנות ואיך ניתן להוכיח אותה? איך ומתי עורך דין רשלנות רפואית שיניים יכול לעזור? מה חשוב לדעת על תביעות רשלנות רפואית? כל התשובות
בניגוד לרופאים מומחים אחרים, שאנשים יכולים לעבור חיים שלמים מבלי לפגוש, רפואת שיניים היא התמחות שרלבנטית לכלל האוכלוסיה. כלומר, כולם נוהגים לקבל טיפולי שיניים כאלה ואחרים, ולכן חשופים לסיכון יחסית נפוץ – רשלנות רפואית בשלבים שונים של הטיפולים.
מהי רשלנות רפואית?
העיקרון המהותי ביותר לבחינת התנהלות של רופאים (ואנשי צוות רפואי), ולא משנה באיזה תחום, הוא עיקרון ‘הזהירות הסבירה’. זאת אומרת, האם חרגו מהאופן הסביר שבו אנשי מקצוע במצבם אמורים לפעול, בהתאם לסטנדרטים המקובלים ולספרות מקצועית? האם חריגה זו הובילה לנזק, שלא היה נגרם לו המטפלים היו בוחרים לנהוג אחרת?
רשלנות רפואית יכולה להתבטא בביצוע לא מספיק מקצועי של טיפול, הליך או ניתוח. עוד קודם לכן, רופאים עלולים להתרשל על ידי בחירה של דרך טיפול לא נכונה או לא אופטימלית.
אם שני השלבים הללו בוצעו תחת מידת הזהירות הסבירה, עדיין יכול להיות שחלה רשלנות רפואית – אם המטופלים לא קיבלו את כל המידע שהם צריכים טרם הטיפול, ולא נתנו את הסכמתם מדעת.
בכל מקרה בו אתם יכולים להוכיח כי רופא או רופאה פעלו ברשלנות, ומצליחים להראות קשר סיבתי בין הרשלנות לבין נזק שנגרם, אתם למעשה זכאים לפיצויים בהתאם.
חשוב להדגיש: רשלנות רפואית לא בהכרח מצביעה על כוונה רעה, ממש לא. במרבית המקרים, אין ספק שרופאים רוצים להעניק את הטיפול הטוב ביותר ולא לגרום לשום נזק. לכן, הם נבחנים על פי מידת הזהירות בה נקטו באבחון, בטיפול, במעקב וכו’.
מהי רשלנות רפואית בטיפול שיניים?
ברפואת שיניים, כאמור, תביעות רשלנות רפואית הן שכיחות למדי. לא רק בשל העובדה שכולם מבקרים מפעם לפעם אצל רופא שיניים, אלא גם בגלל אופי הבדיקות והטיפולים – מטופלים לא רואים בעיניים מה עושים להם, ולמעשה אין להם שום שליטה על הנעשה.
רשלנות רפואית ברפואת שיניים, יכולה להתרחש בעקבות הליך הכרחי או טיפול חירום (כמו טיפול שורש, עקירה וכו’) או בעקבות תהליך אלקטיבי (תהליך שאינו דחוף, כמו שתלים וגשרים או הלבנת או יישור שיניים).
לפני ביצוע כל הליך, הרופאים נדרשים לספק למטופלים את כל הידע לגבי מה שעומד לקרות להם, להסביר לגבי המטרות והציפיות מהטיפול, להזהיר מפני תופעות לוואי אפשרויות וגם לציין אלטרנטיבות לטיפול. המטופלים צריכים לתת הסכמה לטיפול לאחר שקבלו הסברים ברמה של “הסכמה מדעת”, ולשם כך הם צריכים לקבל את כל הנתונים הרלבנטיים.
כאשר מדובר בטיפול אלקטיבי, חובה זו של הרופאים אפילו מתחזקת. טיפולים אלה אינם דחופים, והם משאירים לרופאים יותר זמן לפרט ולהסביר.
מתי תצטרכו עורך דין רשלנות רפואית שיניים?
כעת, אחרי שהבנתם כיצד מתבטאת רשלנות רפואית בטיפול שיניים, חשוב שתכירו את הטיפולים הנפוצים ביותר שעלולים להוביל להתרשלות.
עורך דין רשלנות רפואית יוכל לעזור לכם במקרים הבאים:
- זריקת הרדמה – מטופלים מקבלים זריקות הרדמה לפני ובמהלך טיפולים, באופן שגרתי לחלוטין. בדרך כלל לא נגרם שום נזק, אך לפעמים ההליך עלול להסתבך. רופאים יכולים להתרשל על ידי קביעת מינון שגוי או שימוש בחומר אליו המטופל/ת אלרגי/ת. אלה יכולים להוביל לשיתוק זמני או קבוע של חלל הפה, פגיעה בשרירי הפנים והגוף ואפילו למוות.
- הפסקת טיפול בשל חוב – טיפולי שיניים רבים מצריכים סדרה של טיפולים, ולא מסתיימים לאחר מפגש אחד עם הרופא. טיפולי שורש, יישור שיניים ואחרים מצריכים מספר (אפילו גדול) של מפגשים. מה קורה אם תוך כדי התהליך, למטופלים אין כסף לשלם על המשך הטיפול? במקרה שהרופא לא מסכים להמשיך לספק את הטיפול, כדאי להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית שיניים שיבחן האם מדובר בהתרשלות.
- טיפול שורש – טיפול זה נועד להתמודד עם דלקת וזיהום בשן מסוימת או במספר שיניים. רופאים חייבים להיות בטוחים שזהו הטיפול המתאים ביותר להתמודד עם הבעיה, ולבצע אותו באופן המקצועי ביותר, על מנת למנוע הישנות של הדלקת. אם בחרו לעקור שן בה ניתן היה לטפל או לא הצליחו להיפטר מהזיהום, יכול להיות שקיימת עילה להגשת תביעה כנגדם.
- שיקום הפה – שיקום הפה הוא תהליך ארוך, שעשוי לכלול שלל טיפולים כמו שתלים, טיפולי חניכיים וגשרים. במהלכו, לא מעט דברים יכולים להשתבש.
- עקירת שן בינה – צמיחת שיני בינה גורם לבעיות בשכיחות די גבוהה. לפעמים אין להן מספיק מקום, או שהיא צומחת בצורה עקומה או לא תקינה. רופאים עלולים להתרשל בעצם ההמלצה לעקור שן בינה (כאשר אין צורך בכך), בביצוע ההליך עצמו וכו’.
- אורתודנטיה – כאמור, גם טיפולים שמיועדים נטו למטרה אסתטית עלולים לגרום לנזקים שונים. יישור שיניים מתבצע באמצעות אביזרים שונים ונמשך בדרך כלל מספר חודשים או אפילו שנים. רופאים מבטיחים למטופלים כי בסיום התהליך, תתקבלנה תוצאה קבועה שתישאר לתמיד. עם זאת, לפעמים השיניים זזות לאחר מכן.
איך מגישים תביעות רשלנות רפואית נגד רופא שיניים?
אם נגרם לכם נזק כלשהו, ויש לכם חשד או מעבר לזה לכך שמדובר בתוצאה של רשלנות רפואית על ידי רופא השיניים שלכם, מומלץ לבדוק אפשרות של הגשת תביעה.
ראשית, עליכם לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית שיניים בעל ניסיון רב, שכבר התמודד בעבר עם תביעות רשלנות רפואית ובפרט עם מקרים דומים או זהים לשלכם. עורך הדין יוכל להעריך עבורכם את סיכויי הצלחת התביעה, להסביר לגבי השלבים הבאים ולייעץ לכם כיצד לפעול בהמשך.
האחריות העיקרית שמוטלת על עורך דין רשלנות רפואית היא למצוא רופא מומחה, אשר יספק חוות דעת לפי הרופא המטפל התרשל בתפקידו. מומחיותו של רופא זה צריכה להתאים למקרה (כלומר, אם נפגעתם בשל השתלת שיניים, אתם צריכים חוות דעת של רופא שיניים מומחה בתחום הכירורגיה או השיקום).
על מנת להגדיל כמה שיותר את סיכויי הצלחת התביעה שלכם, עליכם לוודא שאתם מגישים לעורך הדין ולבית המשפט את כל המסמכים הרלבנטיים למקרה. הצילומים, הבדיקות, הקבלות – כל המסמכים שקיבלתם מהרופא במהלך הטיפול שהשתבש. חומרים אלה יעזרו לקבוע האם התרחשה רשלנות רפואית, ואם כן מהי העילה לתביעה: סטייה ממידת הזהירות הסבירה, אי קבלת הסכמה מדעת וכו’.
כמו כן, עורך דין רשלנות רפואית והרופא המומחה צריכים לעבוד יחד, על מנת להעריך את מידת הנזק שנגרם ואת רמת הפיצויים שנדרשת.
טירן-פז ושות’ לצידכם במקרי רשלנות רפואית
מחפשים עורך דין רשלנות רפואית שיניים להגשת תביעות רשלנות רפואית? הגעתם למקום הנכון. משרדנו מנוהל על ידי שתי שותפות, בעלות וותק של למעלה מ-30 שנה בתביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.
כחלק מהמדיניות שלנו, המשרד אינו מייצג חברות ביטוח, ולכן אנו מתייצבים מולן בבית המשפט מבלי לחשוש מפני ניגוד אינטרסים. כמו כן, יצרנו רשת נרחבת של רופאים מומחים, בהם אנחנו משתמשים בהתאם לצורך עבור הלקוחות שלנו.
כלומר, משרד עו”ד טירן-פז ושות’ מכיר לעומק את כל הצדדים וההיבטים של תביעות רשלנות רפואית, ויודע כיצד לפעול בשביל להשיג את התוצאות הטובות ביותר.
אתם מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ ראשוני ללא התחייבות, ואם תחליטו לתבוע – נלווה אתכם ונעמוד לצידכם לאורך כל הדרך.