רשלנות רפואית
שאלה: מתי אפשר להוכיח רשלנות רפואית? האם כל פגיעה בטיפול היא רשלנות?
תשובה: בית המשפט נוהג על פי מבחן הרופא הסביר, שקובע כי על הרופא מוטלת החובה ליישם את רמת הידע והמקצועיות המצופה מרופאים ברמה מקצועית טובה. בית המשפט בוחן האם התקיימה רשלנות רפואית ומסתמך על חוות דעת מקצועיות שמאשרות או שוללות את קיומה של סטייה מרמת הזהירות הסבירה, במהלך מתן הטיפול הרפואי.
שאלה: אני חושש שנגרם לי נזק בעקבות הליך רפואי שעברתי. כיצד אוכל לבדוק זאת? האם אני יכול להוציא מבית החולים את התיק הרפואי שלי?
תשובה: לפני הכל, במידה ואתה סבור שנגרם לך נזק וישנו חשד לקיומה של רשלנות רפואית, מומלץ לתאם בהקדם פגישת ייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום, שיוכל להמליץ לך האם וכיצד להתקדם. באשר למסמכים הרפואיים – בתי החולים והמוסדות המטפלים מחויבים, מכוח חוק זכויות החולה, לאפשר לכל אדם גישה לתיק הרפואי שלו.
שאלה: היכן מתנהלות תביעות בגין רשלנות רפואית?
תשובה: תלוי בסכום הפיצויים הנתבע. תביעות בסכום מוערך של עד 2.5 מיליון ש"ח, נדונות בבית משפט השלום. מעבר לסכום זה נדונות התביעות בבית המשפט המחוזי.
שאלה: כמה זמן אורכת תביעה בגין רשלנות רפואית?
תשובה: הזמן הממוצע עומד על כשנתיים, כשלמורכבות התביעה ולבית המשפט בו היא נדונה, יש השפעה רבה עליו.
שאלה: יש לי בן בגיל 3 הסובל מבעיה רפואית, שלהערכתי מקורה ברשלנות רפואית שהתקיימה בלידה המסובכת שעברתי. האם עדיין אפשר להגיש תביעה, או שחלה התיישנות?
תשובה: תביעות בגין נזקים שנגרמו לקטין ניתן להגיש עד הגיעו לגיל 25. לעיתים, במקרים מיוחדים, ניתן להגיש תביעות גם מאוחר יותר.
שאלה: לפני ניתוח שעברתי החתים אותי הרופא על טופס "הסכמה מדעת". האם חתימה על טופס כזה שוללת ממני את האפשרות להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?
תשובה: עצם החתימה על הטופס אינה מונעת הגשת תביעה. החתמה על טופס צריכה להיות מלווה בהסבר מדויק וברור לגבי סיכויי וסיכוני ההליך הרפואי.
שאלה: אני שוקל להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, אך חושש שלא אוכל לממן את שכר הטרחה של עורך הדין. מהו סדר הגודל של עלויות הטיפול בתביעה?
תשובה: אל דאגה. ברוב המקרים, שכר הטרחה של עורך הדין שמגיש תביעת נזיקין (כמו רשלנות רפואית) נגזר מסכום הפיצויים שפוסק בית המשפט, לפי אחוז קבוע שסוכם מראש. מדיניות זו באה להקל על הנפגעים המעוניינים לתבוע ולמנוע מצב בו לא יגישו תביעה בשל הקושי לממנה.
אנו מתמחים בייצוג נפגעים בתביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה. למשרדנו ניסיון רב בניהול תביעות מורכבות כנגד מוסדות רפואיים, ציבוריים ופרטים. לאורך השנים ייצגנו בהצלחה אלפי נפגעים, עזרנו להם למצות את כל זכויותיהם ולקבל את הפיצוי המקסימלי המגיע להם.
אתם מוזמנים לפגישת ייעוץ ראשונית, ללא התחייבות, כדי לאמוד את סיכויי הצלחת התביעה
תאונות דרכים
שאלה: נפגעתי בתאונת דרכים שארעה באשמתי. האם אני זכאי לפיצויים?
תשובה: חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים משנת 1975, נועד להבטיח פיצויים לכל אדם שנפגע בגופו ו/או בנפשו בתאונת דרכים. הזכות לפיצוי אינה מותנית בקיום אשמה מצדו של הפוגע ואינה מושפעת לרעה מקיום אשמת הצד הנפגע, אלא אם גרם לתאונה במכוון. לכן, גם אם הנהג שנפגע בתאונת הדרכים היה הגורם לתאונה, זכאותו לקבל פיצוי לא תפגע עקב אשמתו.
שאלה: האם חובה לדווח למשטרה על התרחשותה של תאונת דרכים?
תשובה: ככלל, אין חובה לדווח למשטרה, אלא אם המעורבים בתאונה נדרשים לכך. יחד עם זאת, ההמלצה היא כן לדווח, מאחר שבכל דרישה לפיצויים, המוסדות הרפואיים וחברות הביטוח, לרבות ביטוח לאומי, ידרשו הצגתו של אישור מטעם המשטרה. בנוסף, במקרה של ביקור במיון, ניתן לקבל מהמשטרה טופס הפוטר את הנפגע מתשלום לביה"ח ומעביר את חובת התשלום לחברת הביטוח שלו.
שאלה: למי מגישים תביעה במקרה של תאונת דרכים שארעה בעבודה?
תשובה: במקרה כזה, התביעה מוגשת במקביל לחברת ביטוח החובה של הרכב ולמוסד לביטוח לאומי. בנוסף, במידה ויש פוליסות ביטוח פרטיות (בריאות, אובדן כושר עבודה וכו') אין כל מניעה לפעול גם במישור זה, בכפוף לתנאי הפוליסה.
שאלה: חברת הביטוח הציעה לי פיצוי. האם מומלץ לקבלו, או שבכל זאת כדאי להתייעץ עם עו"ד?
תשובה: מומלץ להסתייע בעו"ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים. במהלך מו"מ מול חברת הביטוח, עו"ד מנוסה עשוי לסגור את התיק בסכום פיצוי גבוה פי כמה, מהצעתה הראשונית של חברת הביטוח.
שאלה: אילו מסמכים יש להביא לפגישת ייעוץ עם עו"ד?
תשובה: חשוב להביא לפגישה אישור מהמשטרה, תעודת ביטוח חובה, רישיון נהיגה, תיעוד רפואי, קבלות ואישורים על הוצאות שונות הקשורות באירוע ובטיפול הרפואי, ותלושי שכר או אישורי הכנסות מרו"ח, על ששת החודשים שקדמו לתאונה ועל החודשים שאחריה.
שאלה: כמה זמן אחרי התאונה ניתן לתבוע? האם קיימת התיישנות?
תשובה: על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התיישנות חלה לאחר 7 שנים ממועד התאונה. עבור קטין – תקופת ההתיישנות הנלקחת בחשבון היא 7 שנים מיום הגיעו לגיל 18.
אנו מתמחים בייצוג תובעים בתאונות דרכים. למשרדנו ניסיון רב בייצוג תובעים מול חברות הביטוח והביטוח הלאומי. לאורך השנים ייצגנו בהצלחה אלפי נפגעים, עזרנו להם למצות את כל זכויותיהם ולקבל את הפיצוי המקסימלי המגיע להם.
אתם מוזמנים לפגישת ייעוץ ראשונית, ללא התחייבות, כדי לאמוד את סיכויי הצלחת התביעה