תאונת דרכים קטלנית עם הרוגים והפיצויים שמגיעים לכם

לצערנו הרב, מדי שנה מתרחשות עשרות תאונות דרכים קטלניות שגובות את חייהם של ישראלים רבים, ומשאירות מאחוריהם משפחות שבורות לב שלא יודעות מה מגיע להם וכיצד להתקדם בדרך לקבלת הפיצויים. בין אם ההרוג היה ילד או בוגר, רווק או נשוי או גרוש, בין אם נהג או נוסע או הולך רגל, בין אם התאונה ארעה בעבודה או בדרך לעבודה, אנחנו כאן כדי להסביר את כל הכללים שנוגעים לתאונות דרכים קטלניות כדי להבין טוב יותר כיצד אפשר לעזור למשפחות שאבדו את יקיריהן בתאונת דרכים.

לעיתים בני משפחתו של המנוח נכחו בתאונה והם סובלים מנכות נפשית עקב הטראומה עקב כך שראו את המנוח במותו או בפציעתו והם זכאים להגיש תביעה בגין כך.

באופן פרדוכסלי, גם הנהג שפגע בצד ג’ והביא לפטירתו, או כל נוסע או הולך רגל אחר שהיה ברכב או מעורב בתאונה ונותר בחיים אך סובל מנזק נפשי חמור בגלל שגרם למותו של אחר או נכח בתאונה, זכאי להגיש תביעה ולקבל פיצוי בגין הנזק שנגרם לו בתאונה

תאונת דרכים קטלנית עם הרוגים

תאונת דרכים קטלנית: מהי?

תאונת דרכים קטלנית הינה כאשר תאונת הדרכים גורמת בסופו של דבר למותו של אדם, לא משנה אם הפטירה ארעה במועד התאונה או בהמשך כתוצאה מפצעים או חבלות.

עם זאת, הפיצוי שיקבע ע”י בית המשפט כפוף לפרמטרים המיוחדים לכל מקרה ומקרה  והוא תלוי בלא מעט גורמים כמו למשל:

  • גיל המנוח – כלומר בן כמה היה הנפגע ביום התאונה.
  • הזמן שחלף בין התאונה ועד מותו של הנפגע וימי האשפוז.
  • מצבו המשפחתי של המנוח – האם היה רווק או השאיר אחריו בת זוג ו/או ילדים והגילאים שלהם.
  • המקצוע והשכר של המנוח ושל האלמנה.
  • מצבו הרפואי של המנוח בטרם ארעה התאונה ותוחלת חייו הצפויה.
  • האם בני משפחתו נכחו בתאונה והם סובלים מנכות נפשית עקב הטראומה עקב כך שראו את המנוח במותו או בפציעתו.

תאונת דרכים עם הרוגים: מי זכאי לפיצוי?

תאונת דרכים קטלנית שגרמה להרג של אדם, היורשים של האדם או התלויים בו זכאים לתבוע פיצוי בגין הנזק שארע למנוח בתאונת הדרכים. אם המנוח היה רווק הוריו או אחיו ירשו אותו. כאשר המנוח היה נשוי בדרך כלל האנשים התלויים במנוח יהיו זכאים לפיצוי והם לרוב ילדיו של המנוח, בת הזוג. אם למנוח הייתה צוואה בתוקף, מי שיקבל את כספי הפיצויים יהיו אלו שרשומים בצוואתו. אך אם לא קיימת צוואה, מקבלי הפיצוי יהיו קרובי משפחתו של המנוח כקבוע בחוק הירושה, תשכ”ה-1965.

כיצד מחשבים את גובה הפיצוי במקרה של תאונת דרכים קטלנית?

סכום הפיצוי שמחושב בכל תאונה קטלנית משתנה מפעם לפעם בהתאם למאפייני הנפגע. נלקחים בחשבון מרכיבים רבים שהינם בעלי השפעה על סכום הפיצויים שייקבע בסיום ההליך המשפטי.

כדי לקבוע את סכום הפיצויים הסופי יישאלו מספר שאלות כגון:

  • האם המנוח מת באותה זירת התאונה או שהוא סבל תקופה מניתוחים וטיפולים נוספים?
  • מה הם התשלומים שהמנוח היה צריך לשלם בזמן שהיה מטופל ולא יכול היה?
  • כושר ההשתכרות וגובה ההכנסות שהיו למנוח לפני פטירתו, כמה הכנסות הוא היה צפוי לייצר אלמלא מותו ובאיזה רמת חיים הוא ומשפחתו חיו טרם פטירתו?
  • האם למנוח היתה קרן פנסיה או קרנות השתלמות שונות שהוא הפסיד עקב מותו?
  • האם המנוח היה זכאי לקצבאות מביטוח לאומי לפני פטירתו?

מהי חשיבותו של משרד עורך דין תעבורה בטיפול בתיקי תאונות דרכים קטלניות?

טיפול בתיק תאונת דרכים קטלנית הוא עניין משפטי מורכב המחייב מומחיות של משרד עורך דין המתמחה בדיני תעבורה. המשפחה במקרים אלו נותרת שבורת הלב ומצד שני יש להיערך משפטית עם הרבה מאוד פרמטרים מספריים ומתמטיים אותם יש לקחת בחשבון כדי לקבוע את גובה הפיצויים שמגיע ליורשים. על מנת לקבל פיצוי גבוה ומשמעותי, חשוב לשכור את שירותיו של משרד עורך דין המומחה בדיני נזיקין, עם ניסיון והצלחות מוכחות במקרים כאלו, כדי שיוכל לעזור בצורה הטובה, החכמה והמקצועית ביותר.  

שאלות ותשובות

הפיצוי שמגיע למשפחה של הרוג בתאונת דרכים הוא חישוב מורכב והוא תלוי בגורמים הרלבנטיים והמיוחדים של המנוח ובני משפחתו. אם המנוח השתכר שכר גבוה או נמוך האם היה בעל משפחה או רווק? אם היה נשוי מה היה השכר של בת הזוג (כי החישוב הוא של הפסדים של התא המשפחתי), גילאי הילדים של המנוח, תוחלת החיים הצפויה של המנוח אם היה צעיר או קשיש או חולה הנוטה למות וכיוצ”ב. הפיצוי מחושב במטרה להבטיח פיצוי צודק והוגן למשפחה שאיבדה את היקר לה מכל, ולכן זהו תהליך שדורש זמן והעמקה.

התביעה בגין תאונת דרכים עם הרוגים משויכת כלפי האדם אשר נהג ברכב הפוגע וגרם לתאונה או חברת הביטוח שלו. התביעה הינה נגד חברת הביטוח שבטחה בביטוח חובה את הרכב שבו נהג או נסע המנוח ואם היה הולך רגל החברה שביטחה בביטוח חובה את הרכב שפגע בו וגרם למותו. כל זאת, ללא קשר למי אשם בתאונה. גם אם המנוח הוא זה שאשם באירוע התאונה, משפחתו עדיין תהיה זכאית לפיצוי.

במקרים של תאונת דרכים קטלנית, האחריות ליזום תביעה ולדרוש פיצויים היא של יורשיו של הנפטר או התלויים שלו. היורשים הם אלו שחוק הירושה קובע (בעל/אישה, ילדים, הורים ואחים אם היה רווק וכוצ”ב) או אלו שנקבעים בצוואתו של המנוח/ה.

שתפו את המאמר
מאמרים אחרונים
תקציר
Picture of טירן-פז ושות'
טירן-פז ושות'

משרד עורכי דין

לייעוץ ללא עלות
לשאלות בווצאפ