עורך דין נזיקין

כל מה שאתם צריכים לדעת על עורך דין לענייני נזיקין – תחומי התמחות, סוגי תביעות, מסמכים חשובים, התיישנות, פיצויים ובחירת עורך דין נזיקין מומלץ

על מנת שתוכלו למצות את כל הזכויות שלכם לאחר פגיעה פיזית או נפשית, אתם צריכים עורך דין נזיקין מומלץ שיעזור לכם להבין מה מגיע אליכם וילווה אתכם כל הדרך.

 

איך החוק מגדיר "נזק"?

בתחום המשפט, המונח "נזק" מעט שונה ממה שאתם אולי רגילים. לא מדובר רק בנזקים פיזיים ונפשיים, אלא גם בנזקים כלכליים ואחרים – כמו עצמות שבורות, פגיעה באיברים פנימיים, הוצאות רפואיות, פגיעה בכושר ההשתכרות או בהכנסות ואובדן מוניטין. כאשר אתם מתייעצים עם עורך דין נזיקין לגבי המקרה שלכם, הצעד הראשון הוא לבסס אילו נזקים נגרמו לכם, שכן קיומו של נזק והבנת היקפו לצורך תביעה של ראשי הנזק, מהווים אבן יסוד בכל תביעת נזיקין. עורך דין לענייני נזיקין יעזור לכם להתנהל כמתחייב מהמצב ולאסוף את הראיות הדרושות כדי להוכיח שאכן נגרם נזק, כתוצאה ישירה ממעשים או מרשלנות של אדם או גורם אחר.

 

תחומי נזיקין

עורן דין לדיני נזיקין פועל במספר תחומים משפטיים, בהתאם לאירוע הרלבנטי, לכל תחום משפטי קיימים כללים שונים ומיוחדים. אלה כמה מהנפוצים ביותר:

  • תאונות עבודה – כל תאונה שארעה בעבודה יכולה להיחשב כתאונת עבודה ולזכות בפיצוי מביטוח לאומי ו/או מהמעביד. החל ממקרים של החלקה או נפילה עקב תנאים מסוכנים במקום העבודה או ביום כיף מטעם העבודה, ועד לתאונות תעשייתיות שבהן מעורבות מכונות כבדות. מעסיקים מחויבים לשמור על סביבת עבודה בטוחה, וחריגה מכך יכולה להצדיק תביעת נזיקין כנגד המעביד. גם ארוע של פרוץ מחלה תוך כדי ועקב העבודה יכול להיחשב כתאונת עבודה למשל התקף לב עקב ויכוח בעבודה. קיימות גם מחלות שנחשבות כמחלות מקצוע שמזכות בתביעה מול ביטוח לאומי, כמו – גנן שחלה בסרטן העור עקב חשיפה לשמש או חרשות עקב עבודה במפעל רועש, מורה שלקה בצרידות וכיוצ"ב.
  • תאונות דרכים – בין אם נפגעתם בתור נהגים, נוסעים ברכב, הולכי רגל או נוסעים בתחבורה ציבורית, תאונות דרכים עלולות להוביל לנזקים קלים או חמורים מאוד, לגוף ולנפש. חשוב לדעת שאם התאונה היתה תאונה עצמית וגם אם הנפגע היה הנהג והוא אשם בתאונה, ניתן להגיש תביעה בגין תאונת דרכים ובלבד שהיה ביטוח חובה בתוקף לרכב בו נהג הנפגע בזמן התאונה. אם התאונה ארעה בשל אשם של רכב אחר גם אז התביעה תהיה נגד ביטוח החובה של הרכב בו שהה הנפגע. הולך רגל יגיש תביעה כנגד הרכב הפוגע והחברה שביטחה אותו בביטוח חובה. לפעמים הנזק נגרם לבני משפחה של הנפגע אשר שהוא בזמן התאונה או ראו את קרוב המשפחה לאחר התאונה גם אם לא היו מעורבים בתאונה ונותרה להם פגיעה נפשית משמעותית עקב החרדה לשלום הקרוב להם, בהתאם להלכת פסק דין אלסוחה. לפעמים תאונת הדרכים ארעה בעבודה או בדרך לעבודה ואז הטיפול הינו גם מול ביטח לאומי וגם מול חברת הביטוח שבטחה בביטוח חובה.
  • רשלנות רפואית – כאשר רופאים או אנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות אינם מצליחים לדבוק בנהלים המקובלים, בקופות החולים או בבתי החולים בציבוריים או הפרטיים, התוצאות עלולות להיות קשות מאוד. רשלנות רפואית עשויה לכלול טעויות ניתוחיות, אבחנה שגויה, אי מתן טיפול מתאים, עיכוב טיפול מתאים וכיוצ"ב בכל תחומי הרפואה לרבות אצל רופאי נשים שמנהלים מעקב הריון או לידה או טיפולים גניקולגיים או יעוץ גנטי או בדיקות אולטרה סאונד בהריון, רופאי משפחה, רופאי עור, כירורגים, רופאים אונקולוגיים, עיניים, פסיכיאטריים והרשימה ארוכה. גם פלסטיקאים ורופאי שיניים נתבעים בגין רשלנות רפואית.
  • אחריות על מוצר – אם נפצעתם עקב מוצר פגום, בין אם זה מכשיר חשמלי או פריט רפואי, מזון מזוהם, זו יכולה להיות עילה לתביעה.

 

באילו מקרים ניתן להגיש תביעת נזיקין ע"י עורך דין?

ניתן להגיש תביעות נזיקין, כאשר פעולות רשלניות או מכוונות של אדם או ישות גורמות לכם לנזק כלשהו. יש להבדיל בין תחומי נזיקין שונים. למשל, בתאונות דרכים אין צורך להוכיח אחריות לנזק, אלא רק קשר ישיר בינו לבין התאונה; ברשלנות רפואית יש להוכיח כי אכן חלה התרשלות;

עורך דין לענייני נזיקין יעזור לכם לבנות את התיק על פי המאפיינים הספציפיים של המקרה, לאסוף ראיות, לדבר עם מומחים ולקבל פיצויים.

 

את מי אפשר לתבוע בגין נזק?

בהתאם לתחום הנזיקין הספציפי, אפשרויות התביעה מאוד מגוונות. באופן עקרוני, כל מי שגרם/ה לכם נזק עשוי להיות הכתובת לתביעה. אלה יכולים להיות נהגים פזיזים, ספקי שירותי בריאות, שכן/ה שהכלב שלהם נשך אתכם ועוד. גם ארגונים, מבתי חולים ועד חברות יצרניות, עשויים להיות הנתבעים, וכך גם גופים ממשלתיים. על ידי התייעצות עם עורך דין נזיקין מנוסה, תוכלו לזהות את הגורמים הרלבנטיים לכלול בכתב התביעה שלכם.

 

אילו מסמכים צריך להגשת תביעת נזיקין?

רשימת המסמכים הדרושים משתנה בהתאם לסוג התיק ולתיק עצמו. בין השאר, יכול להיות שתצטרכו לתעד:

  • רשומות רפואיות – במקרים של נזק פיזי או נפשי, יש לשמור כל מסמך שקשור לטיפול רפואי כולל בדיקות, תרופות, ניתוחים, אשפוזים, חוות דעת וכו'.
  • בתאונות דרכים – מסמכים המעידים על ביטוח חובה, רישיון רכב, רישיון נהיגה.
  • דוחות על תקריות – דוחות משטרה, דוחות על תאונות עבודה או כל תיעוד רשמי אחר של האירוע שגרם לנזק.
  • עדויות – הצהרות של אנשים שהיו עדים לאירוע יכולות לספק תמיכה קריטית לתיק שלכם.
  • הוכחות לאובדן הכנסה – מסמך מהמעסיק או מסמכים אחרים, המעידים על פגיעה כלכלית עקב חוסר יכולת לעבוד.
  • תמונות וסרטונים – ראיות חזותיות יכולות להיות משכנעות, כך שכדאי לכלול בתביעה תמונות או קטעי וידאו של התקרית או הפציעות שנגרמו.

 

כמה פיצויים אפשר לקבל בתביעת נזיקין?

גובה הפיצויים בתביעת נזיקים מותנה במספר רב של גורמים, לרבות אופי והיקף הנזק ואחוזי הנכות, חומרת האירוע וסוג המקרה. ייתכן ואתם זכאים לפיצויים המכסים הוצאות רפואיות, עלויות שיקום, אובדן השתכרות, פגיעה כושר השתכרות עתידית, ואפילו נזקים לא כלכליים כגון כאב וסבל, פגיעה במוניטין. עורך דין לענייני נזיקין יכול לעזור לכם להעריך את הפיצוי ההולם, ולהילחם למען הסדר או פסק דין הוגן.

 

האם יש התיישנות על תביעת נזיקין?

בישראל, החוק קובע כי חלה התיישנות על הארוע שבע שנים ממועד האירוע (יש חריגים אבל זה הכלל המשמעותי). למרות שמדובר בחלון זמן די משמעותי, קחו בחשבון כי ככל שתמתינו עד הגשת התביעה – כך יהיה לכם, בדרך כלל, קשה יותר להוכיח את הטיעונים שלכם וכי עורך הדין ידע להנחות אתכם כיצד לנהוג, כבר בשלבים הראשוניים אשר הם היסוד לכל התביעה. כמו כן, התהליך של איסוף ראיות, התייעצות עם מומחים ובניית תיק מוצק לוקח זמן, אז עדיף לפנות לשירותי עורך דין נזיקין מומלץ בהקדם האפשרי.

בנוסף, שימו לב שההתיישנות עבור קטינים מעט שונה, ומתחילה רק כאשר הם מגיעים לבגרות – בגיל 25, שבע שנים אחרי גיל 18.

 

איך מגישים תביעת נזיקין באמצעות עורך דין?

  • ייעוץ ראשוני – בשלב הראשון יש לפגוש עורך דין נזיקין עם התמחות מתאימה למקרה, לתאר לו את האירוע ולהעריך את מהותו. בפגישה הראשונה תוכלו לקבוע האם אכן יש לכם תיק, את מי אפשר וכדאי לתבוע ומה נדרש להמשך. עורך הדין ידע לסייע, כבר בשלבים הראשוניים, ולהנחות מה הפעולות שעליכם לנקוט.
  • איסוף מסמכים – החלטתם לתבוע? ללא עיכובים, אתם ועורך דין שבחרתם צריכים לאסוף את כל המסמכים הדרושים, לרבות לפנות לחוות דעת רפואית של מומחה, אם רלבנטית.
  • ניסוח והגשת התביעה – עורך דין דיני נזיקין יפעל לביסוס תיק חזק ומקיף, תוך פירוט הנזקים וראשי הנזק המבוקשים.
  • משא ומתן – מקרי נזיקין רבים לא נגמרים בפסק דין, או אפילו לא מספיקים להגיע לבית המשפט, אלא מסתיימים עם הסדר בין הצדדים. עורך דין נזיקין מנהל מו"מ עם חברות ביטוח או נתבעים אחרים, לטובת הלקוח.
  • הליכים בבית המשפט – אם לא ניתן להגיע להסדר שמקובל על שני הצדדים, התיק מוכרע בבית המשפט, שם כמובן עורך הדין מייצג אתכם בכל השלבים.

 

יתרונות משרד טירן-פז ושות' בתביעות נזיקין

נגרם לכם נזק? אתם צריכים עורך דין נזיקין שיעניק לכם את הסיכויים הגבוהים ביותר להצלחה, ולהשגת פיצוי הולם.

משרדנו מתמחה בייצוג נפגעים בתחומי הנזיקין והביטוח. אנו מעניקים ללקוחות טיפול כולל כאשר לעיתים ארוע אחד דורש טיפול הן מול המזיק הישיר והן מול ביטוח לאומי ו/או המעביד ו/או חברות הביטוח, בגין פוליסות של אובדן כושר עבודה, מחלות קשות, חיים, תאונות אישיות, סיעוד, ביטוח תלמידים, ביטוח ספורטאים וכו’.

לאורך השנים משרד עורכי דין טירן פז ושות' ייצג בהצלחה אלפי נפגעים, עזרנו להם למצות את כל זכויותיהם ולקבל את הפיצוי המקסימלי המגיע להם מהגורמים השונים.

 

שאלות ותשובות

זו לא חובה, אבל מומלץ מאוד לשכור עורך דין לענייני נזיקין לתביעה מוצלחת.

בדרך כלל, בדיני הנזיקין התשלום לעורך הדין נגזר מסכום הפיצויים. כלומר, משלמים רק במקרה של זכייה בתיק.

משך התביעה תלוי במורכבות המקרים ובתנאים נוספים, ועשוי לנוע בין מספר חודשים לכמה שנים.

עורך דין נזיקין יכול לסייע על ידי הכנה קפדנית של התיק, עורך הדין ידע להנחות אתכם כיצד לנהוג כולל מול הרופאים וביטוח לאומי, כבר בשלבים הראשוניים, אשר הם היסוד לכל התביעה. איסוף ראיות משכנעות, ניהול משא ומתן מיומן וייצוג בבית המשפט.

בהחלט, עורך דין דיני נזיקין יכול לנהל מו”מ עם חברת הביטוח להשיג לכם פיצוי מיטבי.

 
 

שתפו את המאמר

מאמרים

לשאלות בווצאפ