תביעה לדמי פגיעה

דמי פגיעה נועדו לתמוך בעובדים שלא יכולים לעבוד במשך תקופה, לאחר שנפגעו תוך כדי עבודתם במקום עבודתם או בעקבות מצבים הקשורים ישירות לעבודה. ניתן לתבוע ולקבל תשלום כספי מהמוסד לביטוח לאומי, אך לשם כך עליכם להכיר את התהליך להגשת תביעה לדמי פגיעה ולהיות מודעים לזכויותיכם.

מהי תביעה לדמי פגיעה? הבנת הזכויות שלך כנפגע/ת עבודה

בכל עבודה יש סיכונים מסוימים, בחלק יותר ובאחרות פחות, להיפצע בתאונת עבודה, לחלות במחלה הקשורה למקצוע או להיפגע באופן טראומטי בשל העיסוק. בתרחישים כאלה, כל עוד ניתן אישור רפואי לפיו הפגיעה ארעה בעבודה או בקשור אליה והפגיעה מונעת מכם לעבוד, אתם זכאים לדמי פגיעה המהווים פיצוי על אובדן השכר או ההכנסה בתקופת ההיעדרות. והכל בלבד שהתאונה הוכרה על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה (ביטוח לאומי יכול להחליט לדחות את התביעה למשל כאשר הוא אינו מאמין לגרסה או שלמרות שהאירוע קרה בעבודה הוא לא אירע עקב העבודה ולכן לא יוכר למשל התקף לב בזמן העבודה שיכול היה להתרחש בכל מקרה גם לא בזמן העבודה). את דמי הפגיעה תובעים ומקבלים ממוסד לביטוח לאומי.

במהלך תקופה זו לא מתקבלים תשלום עבור ימי מחלה מהמעסיק, ולכן הוא אינו רשאי לנכות ימי מחלה מימי המחלה  שצברתם עד לפגיעה (מלבד היומיים הראשונים, אם ההיעדרות כולה נמשכת פחות מ-12 ימים). בנוסף, אין אפשרות לקבל דמי אבטלה.

בסיום התקופה, אם הפגיעה המקורית הובילה לנכות רפואית, ניתן לתבוע ולקבל גמלת נכות מהעבודה – גם אם אתם יכולים לשוב לעבודה במצבכם. מומלץ לפנות לעורך דין שייצג אתכם כבר בשלב הפניה הראשונית לקבלת דמי פגיעה. עורך הדין פועל לארגן את המסמכים וחוות הדעת הרפואיות, לשים דגש על הקשר בין הפגיעה הרפואית לתאונה או למחלת המקצוע ולהבהיר את חומרת הפגיעה. בשלב התביעה לגמלת נכות, עורך הדין יכין אתכם לוועדה ואף ילווה אתכם. כדאי שלא תלכו לבד לוועדה רפואית כי לעורך הדין המייצג בוועדה יש אפשרות להבהיר היטב את המצב ולענות על שאלות שחברי הועדה שואלים אתכם.

זכאות לדמי פגיעה: מי יכול לתבוע ובאילו מקרים

  • מבוטחים: שכירים ועצמאיים שמכוסים תחת ביטוח נפגעי עבודה, לרבות מתנדבים ותושבי מדינת ישראל שנפגעו בזמן עבודה בחו”ל.
  • לא מסוגלים לעבוד: הפגיעה (בין אם פציעה, מחלה או מצב נפשי) מונעת לעבוד בעבודה הקבועה או במקום עבודה מתאים אחר. יש להגיע לרופא או למרפאה בקופת חולים ולהוציא אישור רפואי “תעודה ראשונה לנפגע בעבודה”, בו מפורטת הפגיעה ומשך תקופת אי-הכשירות לעבוד. כמו כן, אסור לעבוד בתקופה המצוינת באישור.

 

שימו לב: מבוטחים שנפגעו תוך כדי הכשרה מקצועית או שיקום מקצועי, ולמעשה הפגיעה לא פגעה בהכנסות שלהם, אינם זכאים לדמי פגיעה. כמו כן, עובדים זרים שנמצאים בארץ באופן לא חוקי לא יכולים לתבוע דמי פגיעה. זאת בשונה מעובדים זרים השוהים בארץ באופן חוקי ומשולם עבורם ביטוח לאומי.

סכום דמי פגיעה מירבי:  כמה ניתן לקבל בעקבות פגיעה בעבודה?

נכון לשנת 2024, הסכום המקסימלי שניתן לקבל כדמי פגיעה ביום עומד על 1,241.25 ש”ח. את דמי הפגיעה ניתן לקבל למשך תקופה שלא עולה על 13 שבועות, החל מהיום שאחרי יום הפגיעה – בסך הכול מדובר ב-91 ימים. עבור יום הפגיעה עצמו לא מקבלים דמי פגיעה, אלא שכר כרגיל מהמעסיק. מהסכום שנקבע מנכים מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

חישוב דמי פגיעה

הסכום היומי נקבע על ידי הנוסחה הבאה: לוקחים את השכר המדווח בשלושת החודשים המלאים שקדמו לפגיעה (לדוגמה, אם נפגעתם ב-10 לאפריל, התשלום שמגיע לכם ייקבע על פי השכר בחודשים ינואר-מרץ), מכפילים ב-75% ומחלקים ב-90 ומכפילים במספר ימי ההעדרות.

אם בשלושת החודשים הקובעים לא קיבלתם שכר מלא, יש אפשרות לקבל דמי פגיעה כאילו כן התקבל שכר מלא, כל עוד תצליחו להוכיח שהשכר הופחת מסיבות מוצדקות כמו מחלה או חופשה.

אם הייתם מועסקים בשני מקומות עבודה שונים (או יותר) והפגיעה מנעה עבודה באופן מוחלט, חישוב דמי הפגיעה יתבצע לפי 75% מהשכר הכולל ולא רק ממקום העבודה בו נפצעתם או חליתם.

תהליך הגשת תביעה לדמי פגיעה: מדריך צעד אחר צעד

תביעה לדמי פגיעה מומלץ להגיש בעיתוי מוקדם ככל הניתן (פירוט לוחות הזמנים בהמשך).

יש להגיש למוסד לביטוח לאומי טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה בעבודה והודעה על פגיעה בעבודה. בטופס התביעה מפרטים את הפגיעה, כיצד קרתה, ההשלכות שלה ומתי הפסקתם לעבוד. אם כבר התאוששתם וחזרתם לעיסוק שלכם עד להגשת התביעה, ציינו זאת, פרטו את הטיפול שהתקבל ואת תאריך השיבה.

לטופס התביעה צרפו כתב ויתור על סודיות רפואיות, את כל המסמכים הרפואיים שקיבלתם בעת פנייה לטיפול ואת כלל המסמכים שנפרט בסעיף הבא.

לוחות זמנים קריטיים ומסמכים נדרשים להגשת תביעה

עיתוי

תביעה לדמי פגיעה חייבים להגיש עד 12 חודשים (שנה קלנדרית) מיום הפגיעה. יש לכך השפעה לא רק על הזכאות לדמי ופגיעה וגובהם, אלא גם על גמלת הנכות הפוטנציאלית בעתיד.

מסמכים

  • “תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה” מרופא הכוללת אבחנה וקביעת התקופה שבה לא ניתן לעבוד.
  • כל מסמך רפואי אחר המעיד על הנזק הרפואי שנגרם בעבודה (כמו דו”ח מד”א או דו”ח מחדר מיון).
  • ישנם מסמכים ספציפיים שצריכים לצרף עובדים זרים, מתנדבים, אנשים שנפגעו עקב תאונת דרכים (שהיא גם תאונת עבודה).

את המסמכים ניתן להגיש במספר דרכים:

  • שליחת טופס התביעה ושאר המסמכים ישירות באזור האישי באתר הביטוח הלאומי.
  • הדפסת הטופס, מילוי, סריקה ושליחה שלו ושל יתר המסמכים באתר/בדואר/בפקס או השארת המסמכים בתיבת השירות של אחד מסניפים הביטוח הלאומי.
  • ישנם מקומות עבודה שרשאים לשלם לעובד את שכרו ולקבל במקומו את דמי הפגיעה. במקרים כאלה, הגשת התביעה תתבצע על ידי מקום העבודה אבל גם על ידכם.
  • אם אתם מיוצגים ע”י עורך דין הוא לרוב מקושר לאתר של ביטוח לאומי כמייצג ומשדר את המסמכים ישירות ובזריזות. מומלץ

עובדים עצמאיים ותביעות דמי פגיעה: מה חשוב לדעת

כמובן שלא רק שכירים זכאים לדמי פגיעה. כל מה שציינו עד כה, תקף גם עבור עצמאים. חישוב דמי הפגיעה מתבצע על בסיס ההכנסה ולא שכר, אך הנוסחה זהה. הבדל שיש לקחת בחשבון: עצמאים לא מקבלים דמי פגיעה עבור 12 הימים הראשונים בהם לא עבדו. אם אתם גם שכירים וגם עצמאים, דמי הפגיעה שלכם יחושבו על ידי שקלול כל ההכנסות מכלל מקורות ההכנסה מעבודה.

שכר טרחת עורך דין בגין דמי פגיעה

תשלום שכר טרחת עורך דין בעד טיפול בתביעה אך ורק להכרה בפגיעה בעבודה בלא תביעה לתשלום גמלה לא יעלה על דמי פתיחת תיק עד 907 ש”ח נכון ל- 1.1.24 בתוספת הסכום היסודי (סכום זהה לנ”ל) וסכום זה יהיה על חשבון התשלום בעד טיפול של מי שמייצג בתביעה עתידית לגמלה בהסתמך על ההכרה.

משרד עורכות דין טירן-פז ושות’: המומחיות שלנו בתביעות דמי פגיעה

במשרד טירן-פז אנו מייצגות לקוחות בתהליך הגשת תביעה בגין תאונת עבודה, ומבטיחות שכל מי שזכאי יקבל את הפיצוי המרבי המגיע לו. יש לנו ניסיון נרחב בהתמודדות מול המוסד לביטוח לאומי ורקורד של הצלחה בתביעות. משרדנו מחויב לטפל בכל היבטי התביעה שלכם – מהכנת המסמכים לתביעה לדמי פגיעה כולל תיאור האירוע והקשר הסיבתי של האירוע למקום העבודה ובהמשך הגשת תביעה לגמלת נכות זמנית וקבועה. הייצוג כולל ליווי ונוכחות בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי. במקרה של החלטת פקיד תביעות לדחות תביעה או לא להכיר בפגיעה בעבודה תוגש תביעה לבית הדין לעבודה.

פנו אלינו עוד היום לקבלת שירות מותאם אישית על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר והכל בהתייחס למצבכם ולפגיעה ממנה אתם סובלים או סבלתם בעבר או למחלת המקצוע שאתם חולים בה.

שתפו את המאמר
מאמרים אחרונים
תקציר
Picture of טירן-פז ושות'
טירן-פז ושות'

משרד עורכי דין

לייעוץ ללא עלות
לשאלות בווצאפ